Get Adobe Flash player

Детска градина „Българче“ отпразнува рождения си ден с нов успех

Спечеленият проект за международна мобилност е пореден повод за гордост, детската градина е единствена от Стара Загора и сред 10-те в цялата страна, одобрена по програма „Еразъм +“

С много танци и забава на 7 август децата от ДГ „Блъгарче“ N 8 в Стара Загора отпразнуваха „Един различен рожден ден“. Празникът на детската градина, която е основана преди 62 години на 8.08. (датата е увековечена в наименованието на детското заведение), премина при изключително спазване на противоепидемичните мерки. Деца, учители и помощник-възпитатели празнуваха без гости и родители, тържеството беше от деца за деца. Най-малките и вече пораснали българчета – бъдещите първокласници, танцуваха и се забавляваха. С цветно настроение като герои от нашето приказно царство, те пяха за своята детска градина – държава на света, за игри, мечти и песни, разказа за „Национална бизнес поща“ директорът на детската градина Даниела Михова. Празникът продължи с щафетни игри, изпълнени от децата от подготвителните групи. За всички палавници имаше и почерпка с ритуални погачи.

В детска градина „Българче“ се обучават над 200 деца. За тях се грижат 30 души педагогически и непедагогически персонал. Учителите са с богат педагогически опит, проявяват толерантност в общуването с децата. Добронамерено, на базата на взискателността, постигаме добри резултати и подготвяме целенасочено подрастващите за първи клас, казват от ръководния екип.

Празникът се превърна и в пореден повод за гордост. ДГ „Българче“ е сред 10-те детски градини от страната и единствената детска градина от Стара Загора, спечелила проект за международна мобилност на тема „Играя, творя и уча в детската градина“ по Програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, на стойност 16 455 евро, съобщи в празничния ден Даниела Михова. Проектът предстои да бъде реализиран през следващата година и половина. Повишаване на познанията на педагогическия екип за различните възможности и начини за преподаване, творчество, мотивация и развитие на любопитството у децата, са сред основните цели на проекта. Педагозите ще участват в три обучителни курса. „Екологично образование на открито – нов начин на преподаване и учене“ се организира от Еrasmus Training Courses и ще се проведе на о. Тенерифе. „Най-доброто за предучилищните педагози – Методът Монтесори, Образование на открито, подходът Реджио Емилия и още много“ се организира от Еrasmus Training Courses и ще се проведе в гр. Болоня, Италия. А курсът „Нови начини за развитие на творчеството, мотивацията и любопитството у децата“ се организира от School Education Gateway и ще се проведе в Прага и Кутна Хора – Чешка република.

В празничния ден за последна снимка на приятелството в двора на детската градина се събраха бъдещите първокласници. За НБП те заявиха категорично, че са абсолютно готови за първия учебен ден. Знаят буквите и цифрите, могат да пишат и смятат. Много ни харесва в детската градина – и да е играем, и да рисуваме, и да пишем, казаха те. На рождения ден демонстрираха и част от своите умения, като рецитираха стихотворения и пяха песни. Супер много ще ни липсва детската градина, но ние сме наблизо, казаха още малчуганите. Част от тях ще продължат да учат в близкото Шесто основно училище. Децата пожелаха много здраве и щастие за рождения ден на градината – на всички деца и учители. И нашата градина да бъде най-добра, допълниха още те. Бъдещите първокласници споделиха и своите детски мечти. Сред тях има кандидати за лекари, зъболекари, ветеринарни лекари, библиотекар. Свилен пък обясни, че иска да продава апартаменти и обеща големи отстъпки на приятелите и учителите от детската градина. Борис пък освен лекар, заяви, че ще работи на 15 работи, а Ники смята да става художник-нинджа.

 

На добър час на всички българчета и нека сбъдват мечтите си!

 


Copyright © 2013. All Rights Reserved. Design by Studio Net.