Get Adobe Flash player
Бивши директори на ЦДГ №8 "Българче"
г-жа Желка Колева и г-жа Гергана Досева

Настоящ директор г-жа Даниела Михова

55 години-целодневна детска градина №8 „Българче”
 
Години изпълнени с динамика и развитие, съпричастност, отговорност и задължаваща мисия не просто на регистратор на събития от живота на детската градина, а на мощен двигател и ревностен защитник  на традициите и постиженията като част от предучилищното  възпитание в града. Времето лети и спомените са далече, но запомнени остават своя отпечатък днес, утре и занапред.
Центъра на Стара Загора. Годината е 1958 –ма. На мястото на бившият хан Марица на 08.08., 30 нетърпеливи деца престъпват прага на новооткритата детска градина №8 с директор Желязка Колева и първа учителка Стойка Михова.
1959г. – открита е втора група
1960г. в градината постъпват 700 заявления.
1961г. – открита е трета група.С откриване на института за детски учителки градината е определена за първата базова в града.
1962г.- групите стават 4.
Постъпват нови учители: НадеждаЕнчева, Стоянка Хаджиева, Рачева, Вълчанова, Данка Станкова, Мария Наумова, Бонка Семова, музикален ръководител Ана Колева.
На 20 юни 1984 на  тържествен концерт по случай 25 годишнината с Указ на Министерски съвет се именува ЦДГ№8 с името „Българче”
и  колективът е награден със званието кавалери на орден Кирил и Методий –ІІІ степен –сребърен.
„На всички тук, надявам се, доказах в добри ръце са вашите деца”
Звучат думите на тогавашната директорка Гергана Досева
През 2002г ЦДГ №8 „Българче” печели наградата „Анастасия Тошева” за високи постижения в развитието на образователното дело в община Стара Загора.
Преди 55-години градината е създадена върху руините на един хан. Днес на негово място стои нова, модерна сграда с просторни занимални и спални;физкултурен салон и кабинет по безопасност на движението.Тук се обучават и възпитават 217 деца, от 3 до 7 годишна възраст,  разпределени в 7 групи. За тях се грижат 16 педагози и 8 помощник-възпитатели.
И днес, правейки равносметка на изминалия път, със задоволство може да отбележим
 
Прекрасни деца
Чудесен колектив
Любим детски дом
 
И нека със самочувствие за изпълнен дълг оценим извършеното и отправим поглед към бъдещето.
 
А бъдещето това сме ние……
 

 


Copyright © 2013. All Rights Reserved. Design by Studio Net.